Online Sözlükler

Salih Uyan
Online Sözlükler
  • 17 Ağustos 2016
  • Salih Uyan

Online Sözlükler

www.tureng.com

İnternette belki de en çok tercih edilen sözlük sitesi diyebiliriz. Bu sözlüğün belki de en önemli özelliği, aradığınız kelimenin birçok anlamını bir arada görebiliyorsunuz. Ayrıca kelimelerin farklı terminolojilerdeki kullanımlarını da ayrı listeler halinde bulabilirsiniz. Bunun dışında İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Almanca ve Türkçe dillerinin farklı lehçelerde sesli okunuşlarını da dinleyebilirsiniz. 

www.seslisozluk.net

ingilizce-Türkçe olarak her kelimenin sözlük ve terim anlamlarının detaylı açıklamasını ve farklı lehçelerde okunuşlarını dinleyebilirsiniz.

www.zargan.com

İngilizce-Türkçe her kelimenin sözlük ve terim anlamlarını bulabilir, sesli olarak okunuşunu öğrenebilirsiniz. Zargan daha çok teknik çeviri yapan ve terimlerin farklı kullanışlarını öğrenmek isteyen kişiler için ideal bir sitedir. 

www.ingilizceturkce.gen.tr

Birçok dile çeviri yapabilirsiniz. Ancak kelimenin sadece ilk anlamı veriliyor. Sözlüğün yanında, günlük konuşma kalıplarını konularına göre birçok dile çevirip sesli olarak dinleyebilme özelliği gayet başarılı.

translate.google.com

Google translate onlarca dile çeviri imkanı sağladığı ve cümle çevirisi de yapabildiği için tabi ki en kapsamlı yardımcılardan biri… İster kelime, ister cümlelerinizi yazarak farklı dillerdeki çevirilerini görebilirsiniz. Ama özellikle uzun cümlelerde Google Translate’e çok güvenmeyin. İnternet Google’a güvenerek çevrilmiş komik örneklerle dolu…

learnersdictionary.com

İngilizce-ingilizce çeviri yapan bir site… Kelimelerin her türlü kullanımını örneklerle gösteriyor. Eğer kelimelerin Türkçe anlamına ihtiyacım yok diyorsanız, bu siteyi her zaman rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

www.definitions.net

Aranılan kelimenin Türkçe dâhil birçok dile çevirisi var. Aynı zamanda içerisinde aradığınız kelimenin geçtiği onlarca makaleye de “word in definition” kısmına tıklayarak anında erişim sağlayabilirsiniz.

www.macmillandictionary.com

Daha üst dil seviyelerindeki  kişilere hitap eden site…  Yalnızca İngilizce hizmet sunuyor. Aranılan kelimenin nasıl kullanılıp-kullanılmaması gerektiği ile ilgili örnekler de mevcut. Eğer akademik sınavlara hazırlanıyorsanız veya çeviri yapıyorsanız mutlaka sık kullanılanlara eklemeniz gerekir.

www.collinsdictionary.com

7 dilde (İngilizce, Fransızca Almanca İspanyolca İtalyanca Çince Portekizce) çeviri sağlayan site… Aynı zamanda dildeki kullanım incelikleri hakkında bircok  makaleye sahip. Ayrıca scrabble oynamayı seviyorsanız kendinize bir iyilik yapıp "İngilizce" oynamayı deneyebilirsiniz. Oyunun fanları için kelime sorgulama bölümü (scrabble word finder) oldukça işe yarıyor.

dictionary.cambridge.org

Cambridge üniversitesine ait olan sitenin Türkçe dahil hayli fazla dile çevirisi mevcut. Yine aynı şekilde British ya da American lehçe farklarını Cambridge kalitesinde sesli öğrenim imkânı var.

www.medicinenet.com

İngilizce medikal terminoloji desteği sağlayan, resimli slaytlarla açıklayan hayli kapsamlı bir site.

www.vocabulary.com

İngilizce-ingilizce çeviri yapabilen sitede, kelimeleri sadece Amerikan aksanıyla dinleyebiliyorsunuz.

www.yourdictionary.com

Her kelimenin kapsamlı olarak İngilizce anlamı ve açıklamasının olması yanında bu siteyi ön plana çıkaran çok güzel bölümler var. Birçok özlü sözü ister konularına göre isterseniz de ünlülerin ağzından öğrenebilir, kendi arşivinizi yapabilirsiniz. Yine kullanıcıların konularına göre ayırdığı ve kendi oluşturduğu sözlüklere göz atıp “like" layabilirsiniz.

www.urbandicitionarycom

Sokak ingilizcesi de dahil her kelimenin anlamını bulabileceğiniz, örnek cümlelerle de öğreniminizi  pekiştirebileceğiniz bir site… Daha çok yaşayan veya sokak diliyle ilgili örnekleri bu sitede görebilirsiniz. 

    Etiketler:
Salih Uyan
Salih Uyan

Anlıyorum Ama Konuşamıyorum, e-Beveyn Olmak, Şimdi Gözlerini Açabilirsin kitaplarının yazarı.